domingo, 10 de enero de 2010

M'he llegit fins ara els tres primers capítols i vaig a posar un breu resum de cada capítol.
Els tres primers capítols he tingut facilitat al llegir-lo i no e tingut cap problema.

I.TIRANT S’ENAMORA DE CARMESINA

L’Emperador de Constantinoble envia una carta al Rei de Sicilia, qui té a la seva cort a un coratjós cavaller anomenat, Tirant Lo Blanc, preganta la seva ajuda per a aturar l’amenaça turca, ja que el Soldá, moro renegat, aliat amb el Gran Turc ha envaït el seu imperi amb un gran exercit.Va anar a Constantinoble Tirant, i es anomenat Capità dels exércits grecs.Es va trobar amb que les dones eren ploroses i amb hábit de dol per la mort de l’hereu del’Imperi, però Tirant va obligar a obrir les finestres i que les dones s’animèssim(unes cent setanta).
Quan va vore a la filla de l’Emperador , la Infanta Carmesina, es va enamorar(la Infanta té una donzella que era filla del Duc de Macedonia, i una dona anomenada Viuda Reposada, que era dida de la Infanta)

II.DECLARACIÓ AMOROSA DE TIRANT.

Tirant está enamorat de Carmesina, i se’l diu a Diafebus .
Tirant li diu a Carmesina que li donás la má que li volia besar però l’excelsa senyora no ho va consentir,al fí va accedir a que li besàs per la part de dins. Tirant, a l’hora de dinar, se’n va cap la seva habitació i s’estira al llit, com no vol menjar , Diafebus li pregunta que li passa, i él diu que es un mal de cap, però no se’l creu i li conta la veritat que está enamorat de Carmesina.
Tirant compra un espill , li diu a la Infanta que está enamorat i quan trau de la manega l’espill , li digué: Senyora , la imatge que hi veuràs em pot donar la mort o la vida.
La Infanta no veie més que la seua cara.
Malgrat que li agrada la feta, ella repren a Tirant, qui se’n va trist.
La Infanta li dona a Estefania , la declaració d’amor de Tirant i ella li explica que hi ha tres clases d’amor: el virtuós, el profitós, i el viciós.
Diafebus conta la conversa que té amb la Infanta a Tirant.

III.EL SETGE DE LA CIUTAT.

L’ambaixador ha vingut manat per l’Emperador , i comença a parlar:
Ens van instal.lar en la praderia ens catorze mil homes, pero en fer-se de día hi havia mil quatre cents turcs.
El Duc de Macedonia va manar que creuassen tots el soldats,però als enemics li va ser fácil ferir –los en una emboscada. El Duc fugí secretament.
Els moros continuant la seua victória, ha posat setge sobre la ciutat.Arriben el Gran Turc i el Soldat que es proclama Emperador de Grècia. Tirant diu que hi ha que socorrer als presoners i fa una crida reial per tota la ciutat.Dos barons de l’Imperi aconsellaren a L’Emperador que enviàs la seua filla a Hongria, però ella no vol anar.
Tirant li demana a Carmesina la seua camisa abans d’anar-se i se la posà sobre l’armadura.
L’Emperador li dona a Tirant una bossa amb trenta mil ducats i se’n va amb Diafebus i Ricard.

1 comentario:

  1. Ja saps, no es tracta de resumir la història sinó d'opinar sobre l'obra (història, personatges, manera de viure de l'època, temes, etc,,,)

    ResponderEliminar