miércoles, 13 de enero de 2010

CAPÍTOL IV

L’ALLIBERAMENT DE LA CIUTAT

Tirant només es despullava per canviar-se la camisa. El Gran Turc va enviar quatre espies a la ciutat de Pelidas, van capturar tres i a l’altre el van matar. Els turcs van fugir de la batalla, com el Gran Turc que estava ferit i va aconseguir traure al soldat fora de la batalla.
Aquell dia Tirant obtingué una gran victoria. El duc de Macedónia, no s’alegra gens, però si que s’alegra per endur-se el botí del camp dels enemics, que roben injustament, perque el triomf ha estat de Tirant.
Però el duc no vol estar en el campament prop de Tirant.
Els turcs derrotats abandonaren la vila.Tirant fa un edicte dient que qui viole, mate, etc, serà condemnat a mort.

CAPITOL V

LA DELIBERACIO DEL CONSELL DELS MOROS

Als tucs les faltaven cent mil homes. El rei d’ Egipte envia un pregoner a Tirant, perque diu que es un diable i ja haguesim conquistat Constantinoble sino fora per ell.
El soldà tenia un servidor que aunque va nàixer cristià, al fer-hi prisioner es va convertir en moro.
Però al fer-se major va convertir-se al cristianisme i va anar a parlar amb el capità. El moro va dir que el consell ha decidit que enviaràn una lletra de batalla. Tirant estava content de tindre-lo com a servidor van batejant-lo i el ficarem el nom de Ciprés de Paternó. El moro li diu a Tirant que no dubte de ell i per guanyar la confiança del Soldat li porte dàtils i confits. El moro informava de tot al Sr. Malveí que se’l contava tot a Tirant.

CAPITL VI

EL DESAFIAMENT DEL REI D’EGIPTE

El rei d’Egipte redacta la lletra de batalla i se’l mana a Tirant: el desafia a lluitar.
Però Tirant li repon:” que la seua senyora es la millor i de major dignitat. La teua no sería digna ni de descalçar-li la sabata del peu.
Te he guanyat de forma justa i acepte el teu desafiament.”
El soldat no pot ser jutge, perque no es imparcial, Tirant va llegir la carta a tots els senyors. Però el duc té enveja i diu que Tirant no segueix la llei de cavaller, diu que ha pactat amb els moros i no vol que siga més capità.

OPINIÓ PERSONAL
Cosidere que Tirant va ser un cavaller amb molta astucia, i valentía, perque va derrotar als moros en batalles molt complicades, i va tindre que sortejar la malicia del Duc de Macedonia que tenía enveja d’ell.
Té que llegir la lletra de batalla del Rei d’Egipte, que li va ofendre perque ha guanyat justament la batalla, i té que aceptar el seu desafiament.
En el plá de l’amor veig que estime molt a Carmesina, perque la camisa que li dona no se la canvia per res, i la defen quan l’escriu el Rei d’Egipte dient-li coses per ofendre-la

No hay comentarios:

Publicar un comentario