jueves, 28 de enero de 2010

XIII LA MALDAT DE LA VIUDA REPOSADA

Quan Tirant estigué bé de la cama, anava sovint al palau, perqué l’emperador tenía pressa perqué ell partís.
L’amor que la viuda tenía per Tirant va manifestarse quan va sentir que ell partiría molt prompte
I li va dir a la princesa que Tirant volía proposarli una cosa de molt profit.
La viuda li va dir a Tirant que la princesa s’havia enrollat amb un home esclau negre, anomenat Lauseta, i vaig notar que estava embarassada
A Tirant eixes paraules li van produir molt pesar, però li va dir que tot això el mantinguera en secret.
Tirant va veure que la princesa estava parlant amb el negre en l’hort .I va fer disfressar a Tirant per a mirar per una finestra el que pasava a l’hort , va dur dues espills , un el va posar en la finestra i l’altre baix enfront de Tirant.
Amb motiu del Corpus , va dir a Plaerdemavida que es disfressare amb una careta del negre hortolà amb les seves robes i entra a l’hort
S’assegue al costat de la princesa i li va tocar els pits i la va besar.
I les dos ens reien , però Tirant que no sabie la veritat, tenía gran dolor Plaerdemavida va entrar en la cambra i després va eixir sense la disfressa i Tirant va quedar capficat en terribles pensaments.

XIV EL NAUFRAGI

Quan Plaerdemavida i la princesa van saber que Hipolit i Tirant partirien , tenien molta pena , van eixir varies galeres,.
Quan Plaerdemavida va saber que mal tenia Tirant, i que el negre hortolà havia mort, va pensar com contra la veritat.
Va dirli que la viuda reposada va enganyarlo disfressanla de negre, li va ensenyar la mascar i la roba, va demanar perdò per tot el que havia dit de la princesa.
Tirant no savia en qui mon ens trobava i va escrire une paraules: pregue a qui trobe el meu cos que li done honrada sepultura perquè ell veia pronta la seua mort , perque la galera cada vegada s’omplia més d’aigua.

OPINIO PERSONAL
Considere que en aquestos capítols es vol un poc ridiculitzar la figura del heroí perque quan li enganya la viuda reposada, ell acaba creien tot el que pasa , però en gran dolor.
Menstres tant, hi ha personatges com Plaerdemavida o Estefania que volen el millor per a Tirant i la princesa
Es important el paper de l’emperador exerseis amb la seua filla per a qui es molt importan el que son pare li diga, i també per a Tirant, que el respete en tot el que diu, i a la seva filla.
Es una novel.la on els personatges s’acosten a la realitat en els seus fets, i en els seus pensaments.

1 comentario: